Replik på ledare i Expressen

Expressen vill inte publicera vår replik på deras ledare av Johannes Forssberg som sågade vårt föräldraupprop för en hållbar familjepolitik. Ledarredaktionens chef Ann-Charlotte Marteus motiverar sitt beslut med att ledaren inte innehåller några sakfel, fastän vi pekat på två mycket grava i vår replik:

“Vi skrev en seriös, faktabaserad artikel på SvD Brännpunkt (2014-07-10) om behovet av en förändring av familjepolitiken för att hejda den ökande psykiska ohälsan bland unga. Forssberg verkar helt ha missat vårt budskap då han sågar det i en mycket oseriös och felaktig ledare (2014-07-10), som sätter nytt rekord i låg debattnivå.

Vår artikel och rapporten ”Familjepolitikens ekonomi 1.0” handlar INTE om förskolans inverkan på barn, utan om att barn behöver mer tid med sina föräldrar än vad familjepolitiken ger utrymme för.

Vi har INTE påstått att psykisk ohälsa bland unga helt och hållet beror på brist på tid med sina föräldrar. Rapporten har räknat med ett 10-procentigt samband, ett antagande som måste anses synnerligen lågt då modern forskning indikerar en mycket starkare koppling.

Därför hävdar vi att varje förälder känner sitt barns behov bäst och därmed bör ha rätten att göra ett fritt val av barnomsorg, medan Forssberg utan vetenskapliga belägg påstår att barn inte behöver mer tid med sina föräldrar än vad de får i dag.”

Det här inlägget postades i 2014. Bokmärk permalänken.